UnaVita

Što je wingwave® coaching ?

Što je wingwave?

Što je wingwave® coaching ?

wingwave metoda

wingwave je znanstveno dokazana i vrlo učinkovita metoda za jačanje, razvoj i ponovo aktiviranje mentalnih i kreativnih sposobnosti koje psihički zdrava osoba već ima. Metoda je nastala u Njemačkoj a učinkovitost metode i istraživanja rađena su na Sveučilištu u Hamburgu.

Fenomen stresa i blokada normalne su i razumljive reakcije zdravog čovjeka u zahtjevnim radnim okolnostima ili privatnom životu. Koliko od vas se našlo u situaciji da se je pripremilo za ispit a strah od ispita ili nastupa još uvijek je bio prisutan i blokirao vas je ili npr. preselili ste urede u nove prostore a vaš radni stol je odmah do prozora na 10. katu a vi patite od straha od visine? Kombinirajući  wingwave s elementima NLP i O-Ringom riješiti ćete se strahova, fobija, ojačati ćete samopouzdanje, riješiti negativno uvjerenja i probuditi kreativnost u vama. wingwave coaching se uspješno koristi kako u poslovnom tako i u privatnom životu, profesionalnom sportu, bankama, osiguravajućim društvima, pedagogiji, zdravstveni sektor i u umjetničkim krugovima.

Značenje imena wingwave

Riječ ‘wing’ je metafora za leptirova krila  jer prema teoriji kaosa E.N.Lorenza ona kaže da zamah leptirovog krilca na drugom kraju svijeta može promijeniti vrijeme. Slikovito rečeno preciznim djelovanjem pomoću O-ringa i mahanjem u najkraćem roku dolazi do promjena u emocijama odnosno doživljaju i ponašanju čovjeka. Za rješavanje velikih problema nije nužno potreban veliki napor, nego nam je jednostavno bitno naći najmanji faktor za najbolji efekt. Metafora krilca leptira nam također predstavljaju optimalnu suradnju polovica mozga tj lijeve i desne hemisfere mozga.  Drugi dio riječi ‘wave’ preuzet je iz engleskog ‘brainwave’ što znači sjajna ideja, zamisao. Djelovanje metode nakon procesa je tako da se ideje oslobađaju, povećava se kreativnost i općenito pokretačka energija.

Kako wingwave radi?

Svima nam je poznata izjava koju su nam govorili kad smo imali težak i stresan dan: ”Prespavaj noć i ujutro će ti biti lakše.” Ukoliko je stres ili neko drugo opterećenje bilo lakše mozak ga je sam razgradio i ujutro smo se probudili kao ‘novi’.  Međutim što ako je opterećenje bilo preveliko, moćno, za naš organizam? Tada  ga mozak nije uspjelo razgraditi i posljedica toga je da se čovjek stalno osjeća umorno ili pod stalnim pritiskom.

Istraživanja pokazuju da ljudskom organizmu prosječno treba 7-8 sati sna, prva 3 do 4 sata sna je tjelesni odmor a u ostala 3 do 4 sata dolazi do REM faze spavanja. U REM fazi mozak razgrađuje proživljene situacije, emocije doživljene tijekom dana.

U wingwave coachingu klijent definira temu na kojoj želi raditi. Pomoću O-Ringa pronalazimo emociju s kojom se ne može nositi a zatim na budan način stimuliramo REM fazu mahanjem ispred očiju klijenta lijevo, desno. Na ovaj način u budnom stanju naš mozak obrađuje, razgrađuje i briše zablokirane emocije. Tijekom intervencije može doći do iznenađujućih otkrića i promjene emocija. Cijeli proces je pod vodstvom coacha. Nakon intervencije klijent osjeća olakšanje, ponekad radost i ushićenje. Ponekad se može osjećati ugodno umorno i opušteno, može doći do sanjarenja, intenzivnih snova koji su asocijativno povezani s obrađenom temom.

wingwave je metoda brzog coachnga, za osobe koju koje se bave zahtjevnim zanimanjima, kao npr. direktori,menadžeri, vlasnici tvrtki, voditelji, umjetnici, sportaši, ali isto tako kao i učenici, studenti kandidati za ispit ili posao, svi oni također mogu imati koristi od ove metode. wingwave je metoda coachinga a ne psihoterapeutska metoda i provodi se na psihičkim zdravim osobama u cilju jačanja mentalnih sposobnosti i podizanja kreativnosti.