UnaVita

Mir. Potpuni mir.

Što je Autogeni trening?

Autogeni trening je jedna od znanstveno dokazanih tehnika opuštanja koja kroz verbalne zapovijedi uči vaše tijelo kako se opustiti, kako kontrolirati disanje, otkucaje srca, krvni tlak i temperaturu tijela. Autogeni trening je tehnika nastala iz hipnoze kao metoda „pomoći za samopomoć“. Dr. Schultz, osnivač Autogenog treninga, utvrdio je da se osjećaj opuštanja postiže uz pomoć uputa koje si sami zadajemo što u konačnici znači da nešto nastaje „iz sebe“ vježbanjem jer potičemo organizam da se vrati u stanje psihičkog balansa odnosno naše prirodno stanje. Rezultat, savršena metoda za samopomoć putem kojem postižemo stanje opuštenosti i harmonije.

autogeni trening pomoć za samopomoć

Kako se radi Autogeni trening?

Autogeni trening sastoji se od šest jednostavnih mentalnih vježbi. Vježbe se ponavljaju šest puta za svaki dio tijela dok ležite ili sjedite u položaju ”kočijaša”. Na ovaj način autosugestijom poručujete tijelu i umu da se ‘isključi’ iz stanja stresa te potakne osjećaj opuštenosti, oporavka, harmoničnosti. Riječ autogen znači ‘koji nastaje sam od sebe’ – odnosno vi sami sebe liječite. Uz podršku i vodstvo trenera vi postupno naučite vjerovati u proces samoizlječenja. S vremenom vježbanje ponavljanjem postaje automatsko što znači da se opuštate pri samoj pomisli na opuštenost i mir. Dok vježbate autogeni trening, lijeva i desna hemisfere mozga surađuju zajedno, što rezultira postizanjem emocionalnog balansa i emocionalne stabilnosti.

Primjena Autogenog treninga

Primjena Autogenog treninga uglavnom je potaknuta razlogom smanjenja simptoma stresa, ali jednako tako Autogeni trening primjenjuje se i u slučajevima: napad panike, fobija, migrena, glavobolje, nesanica, visok krvni tlak, astma, umor, manjak energije, hladne ruke ili noge, gastritis, grčevi u trbuhu, razdražljivost (…). 

U svim gore navedenim simptomima Autogeni trening ima najveći utjecaj na smanjenje anksioznosti. Povećano samopouzdanje osobe da si može samopomoći može imati veliku utjecaj na njegovo općenito zdrastveno stanje.

primijena autogenog treninga
način-održavanje-edukacije-razgovor-za-posao

Zašto izabrati Autogeni trening

  • Opušteno stanje vam prelazi u automatizam i opuštate se pri samoj pomisli na mir i opuštenost.
  • Posjedujete alat za samoosnaživanje i osjećaj kontrole.
  • Povećava samopouzdanje i samopoštovanje.
  • Postižete emocionalnu stabilnost. Alat kojim čuvate svoje zdravlje.
  • Jeftina je, ono što naučite primjenjivo je na svakom mjestu u svakom trenutku bez dodatnih investicija.

INFORMACIJE O TRENINGU:

Radimo kroz osam tjedana u trajanju od sati/sat i pol na način da ćemo svaki put raditi po jednu dodatnu formulu, a koje čine cjelinu.
Preporučamo da polaznici samostalno vježbaju vježbe 3-5 puta dnevno kako bi ulazak u opušteno stanje postalo prirodno i jednostavno.

Cijena grupnog treninga 800,00 kn po polazniku. Rezervacija se plaća 100 kn, ostatak plaćate kako vama odgovara. Polazniku je opravdan 1 nedolazak.

——————————-

Početak: 20.12.2021.
Adresa: Ribnjak 18., 2.kat. Centar Žiraha
Vrijeme trajanja treninga: 18.00-19.00
Cijena treninga je:
800,00 kn za 8 susreta (obavezna uplata kotizacije 100,00kn)
Voditeljica treninga: Monika Brkanac (NLPt savjetodavni terapeut/ NLP Trener/ Trener autogenog treninga/ Mindfulness trener

Razina Autogenog treninga: osnovna

Što kažu naši polaznici

Kontaktirajte nas

monika brkanac nas tim

Monika Brkanac

Dipl. Životni i socijalni savjetnik, NLPt savjetodavni terapeut, NLP Trener, Mindfulness Trener, Trener Autogenog treninga (osnovna, srednja i viša razina) s iskustvom u prakticiranju metode i podučavanju klijenata.

Više o Moniki.

Referentna lista