UnaVita

Elementi wingwave metode

lijeva desna strana mozga

Bilateralna stimulacija moždanih hemisfera

Tijekom 80-ih američki psihoterapeuti i stručnjaci NLP-a ispitivali su psihoterapeutsko djelovanje tehnike brzih pokreta očiju (REM ) i otkrili zapanjujuće rezultate kod uklanjanja stresa. Od tada u NLP-u ta se intervencija zove ”integrator pokreta oka” (Eye Movement Integrator).  Početkom 90-ih psihoterapeutkinja Francine Shapiro razvila je metodu za terapiju posttraumatskog stresa svjesnim izazivanjem brzih pokreta očiju nazvavši je EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Svjesno izazivanje postiže se pokretima prstiju koje navode pogled klijenta. EMDR je danas diljem svijeta poznata kao jedna od najučinkovitijih i najboljih psihoterapeutskih metoda za liječenje posttratumatskih opterećenja nastalih kao posljedica stresa, rata, nasilja, prirodnih katastrofa. Budne REM faze  djeluju poput bilateralne stimulacije tako što uspostavljaju optimalnu suradnju lijeve i desne polovice mozga. Na taj način dolazi do ponovnog neuralnih umrežavanja a to dovodi do mentalnih procesa ozdravljenja i do rješenja se dolazi na temelju vlastitih sposobnosti koje osoba već ima.

O Ring test

U wingwaveu koristimo O-ring test tj. test mišića koji služi coachevima kao kompas koji vodi k cilju.

Prilikom testiranja klijent napravi prsten koristeći palac i kažiprst te drži ih čvrsto stisnutim te coach ih pokušava razdvojiti.

Ukoliko se osoba može nositi s temom ili emocijom prsten je zatvoren u suprotnom se otvara. Za razliku od klasičnog testa i testa po Omuri, miostatski test ne daje kliničke nalaze niti dijagnoze ili podnošljivost lijekova. Radi se samo o mentalnom i emocionalnom odgovoru na svakodnevne životne situacije.

o ring
nlp vakog

NLP

Psihološko komunikacijski model koji nam služi i pomaže imati što uspješniju komunikaciju s drugim osobama i sa samim sobom.

Riječ ‘neuro’ podrazumijeva da iza svakog ponašanja i stanja tijela postoje neuronske veze u mozgu, ‘lingvističko’ znači utjecaj na neurone putem riječi a ‘programiranje’ podrazumijeva da neželjene obrasce ponašanja možemo promijeniti koristeći tehnike i metode koje rezultiraju novim ponašanjem, uspješnijim za nas.

Iskustva

Prijavite se

Voditelj:

Monika Brkanac, Wingwave coach, Life and Business coach , NLP master, NLP savjetnik (edukacija u tijeku) i učitelj Autogenog treninga (osnovna, srednja i viša razina) s iskustvom u prakticiranju metode i podučavanju klijenata.

Više o Moniki.

Referentna lista