UnaVita

Što je wingwave coaching?

Wingwave je znanstveno dokazana i vrlo učinkovita metoda za jačanje, razvoj i ponovo aktiviranje mentalnih i kreativnih sposobnosti koje psihički zdrava osoba već ima. Metoda je nastala u Njemačkoj a učinkovitost metode i istraživanja rađena su na Sveučilištu u Hamburgu.
Fenomen stresa i blokada normalne su i razumljive reakcije zdravog čovjeka u zahtjevnim radnim okolnostima ili privatnom životu.

Kombinirajući wingwave s elementima NLP i O-Ringom riješiti ćete se strahova, fobija, ojačati ćete samopouzdanje, riješiti negativno uvjerenja i probuditi kreativnost u vama.

Wingwave coaching se uspješno koristi kako u poslovnom tako i u privatnom životu, profesionalnom sportu, bankama, osiguravajućim društvima, pedagogiji, zdravstveni sektor i u umjetničkim krugovima.

wingwave i poslovno okruženje

Za rješavanje velikih problema nije nužno potreban veliki napor

wingwave teorija kaosa

Riječ ‘wing’ je metafora za leptirova krila jer prema teoriji kaosa E.N.Lorenza ona kaže da zamah leptirovog krilca na drugom kraju svijeta može promijeniti vrijeme.

Slikovito rečeno preciznim djelovanjem pomoću O-ringa i mahanjem u najkraćem roku dolazi do promjena u emocijama odnosno doživljaju i ponašanju čovjeka. Za rješavanje velikih problema nije nužno potreban veliki napor, nego nam je jednostavno bitno naći najmanji faktor za najbolji efekt.

Metafora krilca leptira nam također predstavljaju optimalnu suradnju polovica mozga tj lijeve i desne hemisfere mozga. Drugi dio riječi ‘wave’ preuzet je iz engleskog ‘brainwave’ što znači sjajna ideja, zamisao. Djelovanje metode nakon procesa je tako da se ideje oslobađaju, povećava se kreativnost i općenito pokretačka energija.

Kako wingwave metoda radi?

Svima nam je poznata izjava koju su nam govorili kad smo imali težak i stresan dan: ”Prespavaj noć i ujutro će ti biti lakše.” Ukoliko je stres ili neko drugo opterećenje bilo lakše mozak ga je sam razgradio i ujutro smo se probudili kao ‘novi’. Međutim što ako je opterećenje bilo preveliko, moćno, za naš organizam? Tada ga mozak nije uspjelo razgraditi i posljedica toga je da se čovjek stalno osjeća umorno ili pod stalnim pritiskom.
Istraživanja pokazuju da ljudskom organizmu prosječno treba 7-8 sati sna, prva 3 do 4 sata sna je tjelesni odmor a u ostala 3 do 4 sata dolazi do REM faze spavanja. U REM fazi mozak razgrađuje proživljene situacije, emocije doživljene tijekom dana.

 

U wingwave coachingu klijent definira temu na kojoj želi raditi. Pomoću O-Ringa pronalazimo emociju s kojom se ne može nositi a zatim na budan način stimuliramo REM fazu mahanjem ispred očiju klijenta lijevo, desno. Na ovaj način u budnom stanju naš mozak obrađuje, razgrađuje i briše zablokirane emocije. Tijekom intervencije može doći do iznenađujućih otkrića i promjene emocija. Cijeli proces je pod vodstvom coacha. Nakon intervencije klijent osjeća olakšanje, ponekad radost i ushićenje. Ponekad se može osjećati ugodno umorno i opušteno, može doći do sanjarenja, intenzivnih snova koji su asocijativno povezani s obrađenom temom.

Iskustva

Prijavite se

Voditelj:

Monika Brkanac, Wingwave coach, Life and Business coach , NLP master, NLP savjetnik (edukacija u tijeku) i učitelj Autogenog treninga (osnovna, srednja i viša razina) s iskustvom u prakticiranju metode i podučavanju klijenata.

Više o Moniki.

Referentna lista