UnaVita

Wingwave znanstveno dokazana metoda

Wingwave se trenutno istražuje na nekoliko sveučilišta u Njemačkoj (Sveučilište u Hamburgu, Visoka medicinska škola u Hannoveru, Njemačko sportsko Sveučilište u Kölnu). Wingwave sadrži tri komponente koje su znanstveno dokazane:

1. Neurolingvističko programiranje (staviti linkove)
2. Miostatik test
3. Bilateralna stimulacija mozga

Za rješavanje velikih problema nije nužno potreban veliki napor

wingwave coaching znanstveno dokazana metoda

Primjer#1: Nedostatak samopouzdanja u radnom kontekstu

U navedenom primjeru jasno se vidi promjena stava nakon polusatnog procesa wingwave coachinga emocija na temu ”nedostatak samopouzdanja u radnom kontekstu’‘. Rezultati mjereni Porta Bio Screenom pokazuju kako na početku procesa desna (gornja crvena krivulja) i lijeva hemisfera (donja plava krivulja) pokazuju niski stupanj koordinatne suradnje. Ako vrhovi crvene krivulje idu prema gore, vrhovi plave krivulje idu prema dolje. Na kraju intervencije krivulje se približavaju, miostatik test je čvrst i znači ‘Mogu se nositi s tim’ (lijeva i desna polovica mozga reagiraju koordinirano), za razliku od početak kad je test bio slab i pokazivao je nedostatak samopouzdanja, bespomoćnost, bijes (lijeva i desna hemisfera mozga nisu ili koordinirane).

Primjer#1: Nedostatak samopouzdanja u radnom kontekstu

Za mnoge govori pred velikim ili malim grupama povezani s velikim stresom i neugodnim osjećajima. Mnogi imaju simptome od lagane tjeskobe do lupanja srca, neprospavanih noći prije predavanja, pojačano znojenje, problemi sa želudcem i crijevima. U ovakvim slučajevima pomažu treninzi (prolaženje kroz prezentaciju, videozapisi) ali i psihološke-terapeutske metode među kojima je wingwave coaching. U navedenom primjeru radilo se ispitivanje straha od javnog nastupa te usporedba wingwave metode s drugim metodama kod reduciranja straha. Grupa se najprije podvrgla nastupu bez ikakve intervencije, a zatim se radila intervencija tj priprema za nastup uz primjenu wingwave metode i treninga. Grupa se podijelila u tri manje grupe:
1. grupa ‘wingwave+’ grupa se pripremala uz trenige (vježbe, videozapisi, analize) + jednosatna intervencija wingwavea.
2.grupa ‘osnovni wingwave’ grupa je prošla dvosatni wingwave coaching.
3. grupa prošla je samo trening i pripremu (vježbe nastupa, videozapisi).

Kod sve tri grupe negativni osjećaju su se smanjili nakon intervencije koja je bila različita za svaku grupu. Međutim ono što se je zapazilo je to da je kod obje wingwave grupe navedeno smanjenje straha bilo veće nego kod grupe koja je prošla samo trening i pripremu bez wingwave intervencije. Kod obje wingwave grupe zabilježene su i snažnije pozitivnije emocije. Kad se uspoređuju dvije wingwave grupe (wingwave + i osnovni wingwave) kod ‘osnovnog wingwave’ trema se je smanjila za prosječno dvije ocjene.

Rezime: rezultati istraživanja pokazuju kao je primjenom wingwave metode moguće ojačati samopouzdanje u držanju govora te pozitivan stav zbog tog predstojećeg događaja.

Iskustva

Prijavite se

Voditelj:

Monika Brkanac, Wingwave coach, Life and Business coach , NLP master, NLP savjetnik (edukacija u tijeku) i učitelj Autogenog treninga (osnovna, srednja i viša razina) s iskustvom u prakticiranju metode i podučavanju klijenata.

Više o Moniki.

Referentna lista

Iskustva

Prijavite se

Voditelj:

Monika Brkanac, Wingwave coach, Life and Business coach , NLP master, NLP savjetnik (edukacija u tijeku) i učitelj Autogenog treninga (osnovna, srednja i viša razina) s iskustvom u prakticiranju metode i podučavanju klijenata.

Više o Moniki.

Referentna lista