UnaVita

From the blog

Žene u poslovnom okruženju

žene u poslovnom okruženju

Žene u poslovnom okruženju

Zamke govora tijela i savjeti kako ih izbjeći

 

Često u razgovoru sa ženama iz poslovnog okruženja čujem kako imaju problema sa  svojim muškim kolegama. „Nikad me shvaćaju ozbiljno“, požalila  se jedan od mojih prijateljica.  „Kao da misle kako flertujem s njima. Što definitivno nikada ne radim!”

Nakon što sam je gledao kako komunicira s raznim muškim kolegama iz top managementa uvidio sam problem. Pokušavala je razgovarati o pitanjima vezanim za posao dok je koristila  “društveni pogled”.

Evo na što mislim…

Ako stvorite imaginarni trokut, čiji je baza oči, a vrh je sredina čela i ako osobu gledate u tom imaginarnom trokutu koristit ćete „poslovni pogled”. Kada držite pogled u tom području,  neverbalno signalizirate ozbiljnost te da trenutno imate poslovni pristup situaciji.

Kada preokrenete trokut tako da je baza oči a vrh usta i premjestite fokus na ovo područje, od  očiju  do usta, tada koristite društveni pogled. A  društveni  pogled  može  se  pogrešno  protumačiti kao flertovanje, čak i u korporativnom okruženju.

To je naizgled stvarno nebitna stvar. Ali kako  je direktorica  saznala, jedan  mali  neverbalni  signal  može promijeniti dinamiku cijele poslovne interakcije.

Biti svjestan signala koje šaljete prvi je korak u povećanju razumijevanju govora tijela. Donosimo vam deset neverbalnih zamki u koje žene mogu upasti i savjete za izbjegavanje tih zamki.

ZAMKA #1: Previše naginjanja glave. Naginjanje glave je signal da netko sluša i sudjeluje te je to gesta koju žene koriste više nego muškarci. Kao takav naginjanje glave može biti vrlo pozitivan znak, ali podsvjesno se doživljava kao pokorni znak. (Psi naginju glavu kako bi izložili vratove, kao način da pokažu poštovanje prema dominantnijoj životinji.)

SAVJET: Naginjanje glave koristite kada želite pokazati svoju zabrinutost ili interes za članove svog tima ili kada želite potaknuti ljude da prošire ono što  govore. Ali kada trebate projicirati moć i autoritet, bit ćete učinkovitiji ako držite glavu ravno.

 

ZAMKA #2: Fizičko smanjivanje.  Žene imaju tendenciju prividnog smanjivanja svoga  tijela, držeći laktove priljubljene uz bokove, čvrsto prekriže noge i stišćući se kako bi zauzele što manje prostora. Muškarci visokog statusa rade upravo suprotno: šire se u slobodan  prostor i uzimaju jako puno mjesta.

SAVJET:  Zapamtite, da se pokazivanje vodstva i visokog statusa neverbalno  pojačava korištenjem visine i  prostora. Stanite ili  sjednite uspravno, povucite ramena unatrag, proširite svoj stav, odmaknite ruke od torza i na taj način ćete izgledati kao moćni vođa koji doista i jeste.

 

ZAMKA #3: Korištenje djevojačkih gesti. Svi mi koristimo geste samoutjehe kada smo pod stresom. Trljamo si ruke, stišćemo  nadlaktice i dodirujemo vratove. Ali žene se  doživljavaju kao mnogo manje moćne kada koriste djevojačke samoutješne geste (uvrtanje  kose, igranje nakitom, itd.)

SAVJET: Držite ruke na konferencijskom kako bi bile vidljive  te će vas podsjetiti da ih držite mirno. Kada koristite geste, primijetite da li pojačavaju vaše    izjave. Ako je to tako, vjerojatno  pokazujete dlanove kako bi ukazali na otvorenost i uključenost ili koristite neverbalnu gestu  „Zašiljeni prsti“ kod koje se vrhovi prstiju dodiruju a dlanovi su odvojeni. „Zašiljene prste“ obično koristite kada se osjećate vrlo sigurni u datu izjavu. Dlanove okrećete prema dolje kada ste donijeli odluku.

 

ZAMKA #4: Glas prema gore. Ženski glasovi često se dižu ka višem tonu na krajevima   rečenica kao da postavljaju pitanje ili traže odobrenje.

SAVJET: Prilikom   davanja deklarativne izjave svakako koristite autoritativni prizvuk, u kojem vaš glas počinje na jednoj noti, diže se u vis kroz rečenicu a na kraju rečenice se opet spušta u dublje tonove.

 

ZAMKA #5: Pretjerano se smiješi. Pretjerano ili neprimjereno smješkanje može biti zbunjujuće te smanjuje vjerodostojnost. To je posebno uočljivo ako se previše smiješite dok  raspravljate o osjetljivoj temi, izražavate ljutnju ili dajete negativne povratne informacije.

SAVJET: Smiješak koristite u pravo vrijeme (na primjer, na početku sastanka s potencijalnim poslovnim klijentom), smješkanje može biti jedan od najmoćnijih pozitivnih neverbalnih znakova, te posebno moćan za signaliziranje simpatičnosti i prijateljstva. Ali kada  osoba ili situacija postane ozbiljna, trebate izgledati ozbiljno.

 

ZAMKA #6: Previše klimanja glavom. Kada čovjek kimne glavom to znači da se slaže s nekim. Kada žena kimne glavom, to znači da se slaže ili da sluša, suosjeća s nekim, ili potiče govornika da nastavi govoriti. Zapravo, skloni smo toliko kimati glavom da ponekad    izgledamo kao lutke s klimavom glavom.

SAVJET: Stalno  klimanje glavom može izraziti ohrabrenje i angažman, ali ne autoritet i moć. Da biste projicirali autoritet, pogotovo kada  iznosite svoje mišljenje, držite glavu mirno.

 

ZAMKA #7: Čekanje na red. Na poslovnim sastancima muškarci često preuzimaju  kontrolu razgovarajući više od žena i češće ih prekidajući.

SAVJET: Jedna od perspektiva  vrijednosti govora kaže: „Naučite prekidati“.

 

ZAMKA #8: Koketirajuće ponašanje. Žene stječu simpatičnost, ali gube  konkurentsku prednost u pregovorima kada flertuju. To je bio konsenzus kalifornijskog  Sveučilišta Berkeley, studija u kojoj su glumice igrali uloge prodavača biotehnološkog poslovanja. Polovici je rečeno da projiciraju ozbiljan poslovni pristup. Druga polovica glumica je dobila upute da flertuju (koristeći neverbalna ponašanja smješkanja, naginjanja naprijed, dodirivanja kose itd.) ali da to učine suptilno. Ishod Berkeley studije bio je da su  “kupci” nudili 20%  manje ponude glumicama koje su koristile neverbalne znakove flertovanja od onoga što su ponudili ozbiljnim prodavačicama.

SAVJET: Flert može biti  zabavan i uzbudljiv. Ali u poslovnim pregovorima bolja je strategija da se prezentirate kao kompetentna i profesionalna osoba.

 

ZAMKA #9: Biti emocionalno previše izražajna. Dok određena količina pokreta i animacija dodaju strast i smisao vaše poruke, žene koje vidljivo izražavaju svoje emocije pokretima ruku koje se uzdižu iznad razine ramena mogu brzo izgledati čudno (osobito publici koju čine prvenstveno muškarci).

SAVJET:  Za uključivanje i motiviranje ljudi,  prezentacija nabijena emocijama može biti vrlo  učinkovita. No, u situacijama kada želite maksimizirati svoj autoritet trebat ćete smanjiti svoje pokrete i zadržati geste u razini struka. Kada ste smireni i staloženi, izgledate moćnije.

 

ZAMKA #10: Imati nježan stisak ruke. Čak i više od svojih muških kolega žene sa  slabim stiskom ruke prilikom rukovanja  doimaju se pasivnima i manje samouvjerenima.

SAVJET:  Odvojite vrijeme za njegovanje svog „profesionalnog rukovanja“. Držite svoje  tijelo  direktno okrenuto prema drugoj osobi, licem u lice. Pobrinite se da prilikom rukovanja ostvarite kontakt dlan o dlan i da se koža između  palca i kažiprsta dotakne s istom tom kožom druge osobe. Pogledajte osobu s kojom se rukujete u oči, nasmiješite se jer je ovo  jedni trenutak kada je osmijeh poslovna  prednost i  počnite govoriti: „ Drago mi je da smo se upoznali…“. Najviše od svega ne zaboravite čvrsti stisak ruke.

 

Naravno, povećana svijest o tome kako sjedite ili stojite, koje geste koristite, kakvo vam je  rukovanje i koje druge neverbalne signale koristite samo je manji dio jednadžbe govora tijela. Druga dio jednadžbe je sposobnost čitanja tuđih neverbalnih signala.  I to je područje u kojem poslovne žene imaju prednost nad muškarcima. Žene su više usklađene s dinamikom odnosa i  vještije u razumijevanju neverbalnih  znakova. To je vještina koja im daje uvid u to da muškarci često propuštaju ono što se stvarno događa na sastanku ili tijekom pregovora. Zanimljivo je naučiti da je  “ženska intuicija” postala vrijedna i moćna vještina vođenja u poslovnom okruženju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.