UnaVita

From the blog

Zašto pjevači zatvaraju oči

zasto pjevači zatvaraju oči

Većina ljudi ne zna da je 90% našeg senzornog unosa po prirodi vizualno . Preostalih 10% dijele osjetila sluha, mirisa, okusa i dodira. Također, 40% mase ljudskog mozga posvećeno je gledanju. Jedna od prednosti zatvaranja naših očiju je blaga redukcija krvi, hranjivih tvari i neurološke aktivnosti u vizualnom središtu mozga i prihvaćanje tih kvaliteta u ostala četiri osjetila: sluha, mirisa, okusa i dodira. Dakle, ostala četiri osjetila, zajedno s emocionalnim i kognitivnim dijelovima mozga dobivaju privremeno pojačanu osjetljivost.

Kada zatvorimo oči, to uzrokuje povećanje naše sposobnosti da osjetimo naklonost. Dakle, ako pjevamo o nečemu što volimo, bilo da je to naša zemlja, neka voljena osoba, kućni ljubimac, itd. to uzrokuje da se naša ljubav i emocije za tu osobu, predmet ili životinju pojačaju. Sličan fenomen javlja se i kada kušamo ukusan desert, pomirišemo omiljeni cvijet, jedemo omiljenu hranu itd. Čak će se i osobi s odličnim vidom trenutačno pojačati ostali osjećaji samo ako zatvori oči.

Pjevanje nije samo vrlo multi-osjetilno iskustvo, to je također i intenzivno emocionalno iskustvo. Zatvaranje očiju dok se pjeva dovodi do povećanja audio doživljaja kod publike i poboljšanu glasovnu kontrolu koja djeluje kao jedna vrsta biofeedback-a. To pjevaču omogućuje da u datom trenutku izrazi ogromnu količinu energije. Ova eksplozija emocija djeluje kao zaraza i vuče nas u emocije pjevača ili pjevačice, a mnogi od nas će osjetiti uzbuđenje zajedno s tim izvođačem.

Pročitajte sljedeću neverbalnu gestu Ruke i govor tijela / četiri istine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.